Cele mai citite ştiri

Caută articole

Filtrează articole
HANDBAL

DIVERSE

15.03.2014 - 12:17

Cristian Gaţu aduce la Bucureşti 26 de foşti campioni mondiali şi se retrage din viaţa publică!

Cristian Gaţu aduce la Bucureşti 26 de foşti campioni mondiali şi se retrage din viaţa publică!

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal a declarat pentru ziarul Sportul Sălăjean că acest eveniment va fi ultima acţiune din handbal în care se mai implică

În această primăvară a adus mari schimbări în handbalul românesc, după ce Alexandru Dedu a devenit preşedintele Federaţiei Române de Handbal. După o perioadă de 18 ani la şefia Federaţiei, Cristian Gaţu (20 august 1945) iese din scenă. La o lună de la alegeri, fostul campion mondial a declarat, în exclusivitate pentru ziarul Sportul Sălăjean, că se retrage din activitatea handbalistică! 

Până atunci, însă, Cristian Gaţu organizează un eveniment de anvergură. Astfel, având în vedere că în acest an se împlinesc 50 de ani de la câştigarea titlului mondial din Cehoslovacia (martie 1964) şi 40 de ani de la titlul cucerit în Republica Democrată Germană (aprilie 1974), fostul preşedintele al FRH vrea să aducă toţi campionii mondiali la Bucureşti.

Evenimentul va avea loc în 15 – 16 aprilie la Bucureşti şi aproape toţi campioni aflaţi în viaţă şi-au dar acceptul, chiar dacă mulţi locuiesc în străinătate! „Vreau să aduc toţi campionii mondiali la Bucureşti, nu doar din 1964 şi 1974. Aceasta o consider ca o datorie de onoare! Asta este tot ce mai pot să fac. Este o responsabilitate pe care mi-am asumat-o eu şi este ultima mea activitate pentru handbalul românesc”, a declarat pentru Sportul Sălăjean.

Aşadar, au primit ultima „convocare” în handbal, campionii mondiali din 1961, 1964, 1970 şi 1974! În total, 27 de legende aflate în viaţă, şi unul singur (Nicu Ghiţă) nu poate participa din cauza problemelor de sănătate. Prezenţi vor fi Cornel Oţelea, Valentin Samungi, Ghiţă Licu sau Ştefan Birtalan, dar şi nume din campioni stabiliţi în străinătate, precum Petre Ivănescu, Gheorghe Gunesch sau Cornel Penu! Invitat special va fi Nicolae Metef - singurul antrenor aflat în viaţă.

Sosirea lîn capitală va fi în 15 aprilie, iar invitaţii vor nopta la Phoenicia Grand Hotel un amplasament de 4 stele situat într-un cartier din nordul Bucureştiului, în zona Băneasa. A doua zi, campionii vor participa la mai multe evenimente speciale. “Vom începe cu o slujbă religioasă, în pomenirea a decedaţilor, primirea oficială - neconfirmată încă - de către preşedintele României, după care o masă oficială la Cristian Ţânţăreanu şi vom fi prezenţi la două televiziuni (nr. TVR şi la Money Channel)", a continuat Cristian Gaţu.                           Vom reveni!


Handbaliştii care au câştigat titlul mondial şi în 1961 şi în 1964:

Petre Ivănescu - Germania

Ioan Măzăr - Germania

Mircea Costache – România

Olimpiu Nodea – Romania

Cornel Oţelea - România


Campionii din 1964:

Gheorghe Gruia – Mexic

Cezar Nica – România

Ion Popescu – Germania

Iosif Iacob  - Germania


Campionii din 1970 – 1974:

Cornel Oţelea - România

Valentin Samungi - România

Titus Moldovan - România

Marinescu Mihai - România

Cornel Penu – Franţa

Ghiţă Licu – România

Cristian Gaţu – România

Gheorghe Gunesch – Germania

Gheorghe Goran – România

Ştefan Birtalan – România

Gabriel Chicid – România

Ştefan Orban – România
 

Werner Stöckl – Germania

Radu Voinea – România

Constantin Tudose – Germania

Liviu Bota –Suedia

Mircea Ştef – România

Dan Marin – România

Mircea Grabovski – RomâniaPalmaresul echipei naţionale de handbal masculin al României:


    Campionatul Mondial:


1961, RFG: Medalie de aur

1964, Cehoslovacia: Medalie de aur

1967, Suedia: Medalie de bronz

1970, Franţa: Medalie de aur

1974, RD Germană: Medalie de aur

1990, Cehoslovacia: Medalie de bronzJocurile Olimpice:

1972, München (Germania): Medalie de bronz

1976, Montreal (Canada): Medalie de argint

1980, Moscova (Rusia): Medalie de bronz

1984, Los Angeles (SUA): Medalie de bronz

Ronaldo a reușit un hattrick în ultimele 2 partide din Liga Campionilor și are o super cotă ca să repete isprava în returul cu Atletico Madrid. Vezi aici casele de pariuri online recomandate pentru a paria pe Atletico Madrid - Real Madrid.

Vezi aici cota gigantă pe care a primit-o Atletico Madrid pentru a se califica în finala UEFA Champions League! Deschide un cont la aceste case de pariuri online recomandate pentru a paria.


Vizualizari: 1412

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image

Nume:

seniorul - 19.03.2014 - 20:54

daca vreti sa dati dovada de RESPECT cautati sa le scrieti numele corect.prea multe greseli.PACAT!

Nume:

contemporan - 15.03.2014 - 18:05

Felicitari Dlui Gatu, este a 2 oara cand organizeaza aceasta activitate de respect pt oanenii deosebiti care au facut enorm pt Romania, vremuri de glorie a handbalului masculin , manjite de actualii handbalisti de carton si conducatori asemenea ...Stima si admiratie dle GATU!!! Si mult succes !!!!


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter