Cele mai citite ştiri

Caută articole

Filtrează articole
VOLEI

JUNIORI

09.09.2014 - 09:19

Zălăuanul Tudor Magdaş: “Sunt mândru că am reprezentat România la Campionatul European Under20”

 Zălăuanul Tudor Magdaş: “Sunt mândru că am reprezentat România la Campionatul European Under20”

 La doar 16 ani, sălăjeanul de peste 2 metri înâlțime,a fost cel mai tânăr jucător al turneului final ce s-a desfășurat în Cehia şi Slovacia. Cu toate acestea, voleibalistul nostru a fost unul dintre cei mai buni “tricolori” în ultima partidă 

 

 

Ronaldo a reușit un hattrick în ultimele 2 partide din Liga Campionilor și are o super cotă ca să repete isprava în returul cu Atletico Madrid. Vezi aici casele de pariuri online recomandate pentru a paria pe Atletico Madrid - Real Madrid.

Reprezentativa Under 20 scrie pagini de aur pentru voleiul românesc, după ce “tricolorii” mici s-au calificat la Campionatul European, după o pauză de 27 de ani! Pentru iubitorii sportului de sub fileu din Sălaj, această performanţă este una mai specială, având în vedere că sub comanda selecţionerului George Grigorie se află numai puţin de trei jucători! Dacă despre Rareş Bălean s-a scris mai mult, mai ales după ce a semnat cu vicecampioana CS Volei Municipal Zalău, mai puţin s-a scris despre Mihai Criste, cel care a lăsat CSS Zalău pentru Steaua Bucureşti, încă de doi ani!

 

 

Nu s-a scris niciodată, însă, despre Tudor Magdaş (n. 10 iunie 1998) - un puşti originar din Zalău -, care a început voleiul la CSS Zalău încă de când era un copil, sub comanda antrenoarei Lidia Grodninski. “Eu l-am depistat şi l-am selecţionat, încă de când era în clasa a V-a la Şcoala “Mihai Eminescu”. Avea calităţi încă de atunci şi mă bucur că am pus şi eu umărul pentru promovarea sa spre sportul de performanţă”, ne-a declarat cu mândrie Lidia Grodniski!

 

 

Primul său turneu final a fost în anul 2010, adică Campionatul Naţional de minivolei de la Topliţa. La vârsta de 13 ani, a ajuns la Centrul Naţional de Excelenţă de la Dej. În ultimul sezon a evoluat excelent pentru CSS 2 Baia Mare, devenind vicecampion naţional, dar Magdaş s-a remarcat şi la lotul naţional de cadeţi, cu care a cucerit medaliile de aur la Campionatul Balcanic din această vară!

 

 

 Selecţionerul George Grigorie l-a convocat în premieră la Under 20, tocmai pentru turneul final al Campionatului European, iar încrederea sa a fost răsplătită cu o prestaţie foartă bună la ultimul meci. Dacă în meciurile din Cehia şi cu Polonia a fost rezervă, zălăuanul în vârstă de 16 ani a debutat în duelul cu Slovenia, iar momentul a fost remarcat şi de cei de la CEV, care scriau pe siteul oficial: “Cel mai tânăr jucător al turneului a avut o şansă să strălucească şi a profitat de ea din plin!”.

 

 

Trimis de selecţionerul George Grigorie în setul secund, puştiul care măsoară deja peste 2 metri (!) s-a remarcat în mod special, iar el şi Adrian Aciobăniţei (20 de puncte) au fost cei mai buni români de pe teren! Astfel, puştiul minune a fost desemnat de CEV cel mai bun jucător de pe teren la blocaj (cu 5  intervenţii) şi a făcut numai puţin de 11 puncte pentru România, având un procent de reuşită de 80%!  Intervievat de oficialii CEV, zălăuanul a declarat după acel meci: “Mă simt minunat aici. Pe de o parte, mă bucur că am jucat bine și am ajutat echipa mea, dar pe de altă parte, sunt trist pentru că am pierdut. Știu că sunt foarte tânăr, dar eu sunt mândru că sunt român și sunt mândru că am reprezentat țara la acest Campionatl European. Voleiul este pasiunea mea, deoarece acesta este cel mai frumos sport!".  

 

 

Aseară, după închiderea ediţiei, “tricolorii” au avut un nou meci în Cehia, tocmai în faţa Poloniei, nimeni alta decât liderul grupei. În ultimul meci din faza grupelor, elevii lui George Grigorie şi Dani Săvoiu au bătut destul de clar reprezentativa Belgiei, arătând că această generaţie are valoare şi potenţial, iar cu puţină şansă putea să se califice în faza superioară.

 

 

 Cu două succese din cinci partide, Adrian Aciobăniţei şi compania au ocupat locul 5 în Grupa II, dar numai primele 4 echipe au rămas în lupta pentru medalii. Oricum, jucătorii României, dar şi antrenorii şi staff-ul prezent la turneul final din Cehia şi Slovacia, trebuie felicitaţi şi lăudaţi pentru această performanţă.

 

 

Pentru iubitorii voleiului din Sălaj, această clasare între cele mai bune 10 reprezentative din Europa are şi o motivaţie specială, având în vedere că numai puţin de trei dintre cei 12 jucători care au reprezentat România la Europene sunt din Zalău! Este vorba despre Rareş Bălean (CS Volei Municipal Zalău), Mihai Criste (Steaua Bucureşti) şi Tudor Magdaş (CSS 2 Baia Mare), care au şi jucat şi şi-au ajutat echipa!

Vezi aici cota gigantă pe care a primit-o Atletico Madrid pentru a se califica în finala UEFA Champions League! Deschide un cont la aceste case de pariuri online recomandate pentru a paria.


Vizualizari: 732

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter